Jaarlijkse veiligheidsopleidingen

Veiligheid is en blijft cruciaal. Bij DCA is een proactief veiligheidsbeleid niet zo maar één van de goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar een absolute prioriteit! Daarom organiseren we in januari naar goede gewoonte de gekende veiligheidsdagen. Twee weken lang zakken onze werfmedewerkers en werfleiding af naar het PVI in Malle om daar verschillende –coronaproofveiligheidsopleidingen te volgen. Want kennis beschermt.

Eén van de standaard opleidingen is het deel EHBO. Dit wordt georganiseerd om de uitvoerende collega’s een basis bij te brengen van EHBO zodat ze in bepaalde situaties collega’s kunnen helpen. Daarnaast was er ook een opleiding rond Ergonomie, vakkundig gegeven door trainingspartner NOA, en dit zowel theoretisch als praktisch. Zo kunnen de collega’s de opgedane kennis onmiddellijk uittesten.

Een ander onderdeel handelt rond Verkeersveiligheid, waar de focus ligt op het omgaan met verkeersagressie en afleidingen in het verkeer. Door de aanwezigheid van een 3D simulator van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde kan ook dit ter plaatse in de praktijk getest worden. Leren kan en mag ook plezierig zijn 😉

Op het einde werden ook alle verplichte medische keuringen afgenomen door IDEWE.

Bekijk hieronder het fotoverslag: