Feestelijke opening in Rotselaar

In opdracht van de gemeente Rotselaar en Fluvius voerde DCA Infra werken uit in de Eektstraat, Eektweg en het Gemeentepad in Wezemaal, deelgemeente van Rotselaar.

Deze straten zijn nu voorzien van een gescheiden rioleringsstelsel voor afvalwater en regenwater, wat de natuur ten goede komt. Maar ook het wegbeeld werd ingrijpend gewijzigd door de heraanleg van de straten. Het uitgangspunt was hier steeds een verhoogde verkeersveiligheid.

Zo is er nu een stuk rijbaan aangelegd als woonerf, het eerste binnen de gemeente! In een woonerf heeft de zwakke weggebruiker voorrang en gelden er snelheidsbeperkingen en speciale parkeerrichtlijnen. Daarnaast kwamen er ook opvallende fietssuggestiestroken. Deze maken automobilisten aandachtig voor de aanwezigheid van fietsers.

Het vernieuwde wegbeeld draagt niet alleen bij aan de verkeersveiligheid en het comfort, maar heeft ook oog voor de leefbaarheid van de buurtbewoners. Zo werden er bijvoorbeeld ook plantenvakken en grastegels aangelegd.

De werken werden in november 2021 gestart en de feestelijke opening vond plaats half december 2023 met een receptie en toespraak voor de buurtbewoners.

Hieronder delen we enkele foto’s van het gehele traject van start tot oplevering.