DCA Infra genomineerd

Aquafin Awards 2023

 

Aquafin reikte reeds voor de 16e keer zijn gerenommeerde Awards uit. DCA Infra was wederom van de partij. Op deze uitreiking wil Aquafin de goede samenwerking met technische partners zoals studiebureaus en aannemers in de bloemetjes zetten. Samenwerken in vertrouwen, waarbij iedere projectpartner zijn verantwoordelijkheden neemt, is immers cruciaal om kwaliteitsvolle infraprojecten af te leveren, met respect voor water en natuur.

Voor deze awards worden bedrijven op regelmatige tijdstippen beoordeeld door de projectteams van Aquafin. Men kijkt naar aspecten als kwaliteit, veiligheid en tevredenheid bij het uitvoeren van projecten. Maar ook het beperken van hinder en overlast voor de buurt, een goede communicatie en oog voor het blauwgroene karakter van een project tellen mee.

DCA Infra was genomineerd in de categorieAannemers’. En hoewel we de award uiteindelijk niet mee naar Beerse konden nemen, zijn we uitermate blij met deze nominatie als erkenning voor onze diverse inspanningen op vlak van water en oog voor het milieu.

Voortdurende aandacht voor water

 

Een goede waterhuishouding is steeds een belangrijk uitgangspunt in al onze projecten, zowel openbare als private. Het lokaal bufferen van regenwater door de aanleg van waterbekkens, een correcte infiltratie van water om de grondwaterreserves op peil te houden en het gebruiken van innovatieve materialen zoals waterdoorlatende rioolbuizen en infiltratiekratten, zijn maar enkele voorbeelden die DCA Infra dagelijks in de praktijk brengt.

Daarnaast zijn we ook verheugd met onze goede score op het aspect minder hinder en de appreciatie van onze open en snelle communicatie. Zowel door de buurtbewoners als opdrachtgevers. Infrastructuurwerken brengen nu eenmaal overlast met zich mee, maar we trachten dit steeds tot een minimum te beperken door een duidelijke signalisatie en vooral een proactieve communicatie.

Leuk dat ook dit gewaardeerd wordt!